Sen lisäksi että Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat ry:n toiminnan taustalla on perusteellinen filosofia ja ajatusmaailma, teemme tietysti myös käytännön työtä. Tällä kertaa olimme takavarikoimassa laittomia pyydyksiä kalastuksenvalvojan avustuksella.
Iso osa kalastajista on vastuullisia, esim. hankkivat asianmukaiset luvat, lopettavat kalat heti saaliiksi saamisen jälkeen oikealla tavalla sekä muu (eläinsuojelu)lainkin mukainen toiminta.
Osa ei kuitenkaan toimi näin ja se on vääryys sekä epäkunnioittavaa toimintaan muita kalastajia, luonnossa liikkuja ja yleensäkin muita suomalaisia kohtaan sekä luontoa eläimineen kohtaan. Luonto on meidän kaikkien yhteinen asia!
Maa, jossa ei saa omalla mallaan kalastaa ilman lupaa, mutta mihin voi kävellä kuka tahansa ilman lupaa täytyy olla ääliöiden johtama
TykkääTykkää
Ymmärrän mitä tarkoitat tuolla karrikoidulla esimerkillä. Laitoin kalastus on käytänössä aina toisten omistamilla vesillä, eli sinällään eri asia. Laiton kalastus tekeekin pahiten vahinkoa juuri vesialueiden omistajille, jotka eivät saa asettamistaan lupamaksuista kalastuslupatuloja vesistönsä ja kalakantojen hoitoon
Taas valtion asettamasta kalastonhoitomaksusta lyhyesti. Vesialueet eivät useinkaan ole suljettuja, vaan kalastuksen kohteet eli kalat liikkuvat eri vesialueiden omistajien välillä. Joten sinällään perusteltua kalakantojen hoidollisesta syistä ulottaa myös omat vesialueet yleisen kalastonhoitomaksun piiriin. koska kalakantojen hoidosta hyötyvät kaikki vesialuiden omistajat ja muutkin ihmiset.
Kalastonhoitomaksun lisäksi muut luvat sitten vesialueen omistaja voi itse päättää. Suomessa käytössä olevasta yleiskalastusoikeudeta johtuen vesialueiden omistajille maksetaan myös korvauksia kalastonhoitomaksuilla kerätyistä varoista.
TykkääTykkää